Flytt gav lyft för Jimmys däckverkstad

Företagaren

Efter 30 år på samma adress har Däckcenter i Ulricehamn flyttat till nybyggda lokaler – och fått ett lyft. – Här är det mycket mer lättarbetat, det går inte att jämföra med tidigare. Vi har fått mycket mer kunder och det har tillkommit cirka 140 däckförvaringar, säger ägaren Jimmy Öberg

Det var Jimmys far Allan som startade Däckcenter på Tegelbruksgatan i Ulricehamn 1987. Där fanns man tills i mars förra året när flytten – som tog tre år – till Rönnåsens industriområde var klar. – Bygget och flytten tog massvis med arbetstimmar. Men det var en stor investering för oss och jag ville att allt skulle bli så bra som möjligt, vilket det blev. Investeringen var på totalt cirka 17 Mkr, vilket inkluderar bygget och ny utrustning som exempelvis däckmaskin för lastbilar, system för däckförvaring, monteringslinje och automattvätt, samt nedsänkta saxliftar. De nya lokalerna är på cirka 1500 kvm med fyra personbilsdepåer och en lastbilsgenomfart. Det senare är välkommet eftersom man tidigare fick byta däck på tunga fordon ute. – Det är ungefär samma yta som tidigare, men vi har högre till tak, smartare förvaring och vi har samlat allt på samma ställe. De gamla lokalerna låg mer centralt och det fanns farhågor om att kunder skulle försvinna när man lokaliserade sig på ett industriområde utanför centrala Ulricehamn. – Men det den oron var obefogad. Vi har behållit våra gamla kunder och nya har tillkommit, berättar Jimmy som nu knappt ett år efter flytten börjat fundera på hur han kan utveckla verksamheten. – Jag funderar på om vi även skulle börja med lättare serviceåtgärder på bilarna. När vi skiftar hjulen är det enkelt att kontrollera bromsarna och byta om det behövs.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår